להלן מספר מצומצם של פרויקטים בהן משקיעה השותפות בשיתוף עם סוכנויות נוספות.
הפקולטה לרפואה בבר אילן
זוהי הפקולטה החמישית לרפואה בישראל, הממוקמת בצפת. מטרתה צמצום הפערים הכלכליים, בריאותיים וחברתיים בין הצפון למרכז הארץ. שיתוף פעולה מיוחד זה בין שותפות "חוף-אל-חוף", קרן רש"י, קרן רסל ברי ומגבית אנגליה הינו התחלה של עידן חדש בתחום שירותי הבריאות בצפון ישראל.
מעל 500 סטודנטים לומדים בפקולטה, ביניהם ישראלים ערבים ויהודים המגיעים מבתי ספר לרפואה בחו"ל. מורים וחוקרים, הכוללים 15 מדענים ישראלים החוזרים לארץ ממוסדות המובילים בתחומם כגון, הארווארד, ייל וסטנפורד. חזרתם היא חלק ממאמץ לאומי המובל על ידי בר אילן ומטרתו מניעת תופעת "בריחת מוחות".
"אני מגשימה חלום בכך שאני לומדת רפואה בצפת, חיה במושב בו גדלתי ונשארת קרובה למשפחתי. החלום שלי הוא להפוך לרופאה קהילתית. במושב בו גדלתי, היה רופא שטיפל בכולנו: תינוקות, ילדים, מבוגרים וקשישים. מאז פרש אין רופא במושב. אין זו פשרה ללמוד בפקולטה בצפת- אני זוכה ללמוד ברמה הגבוהה ביותר."- מעיין גלר, סטודנטית לרפואה בבר אילן.
הרשת הבין-מעבדתית: מדפסות תלת ממד
הרשת הבין-מעבדתית הינה תוכנית מתקדמת למדע וטכנולוגיה בצפון הארץ. זוהי יוזמה של מוסד רות (בשיתוף עם תל חי- מרכז וורן לחינוך למדע, מוסד רות ואשכול גליל מזרחי), אשר מהווה רשת ארצית של מרחבים טכנולוגיים ברחבי הארץ שמטרתם למקם את ישראל בחזית הטכנולוגית. הרשת הבין מעבדתית מעודדת שיתופי פעולה וחשיבה יצירתית על ידי השימוש בשפה הטכנולוגית לצורך חיבור אוכלוסיית הגליל העליון עם קהילות יהודיות מעבר לים. חידושים אחרונים בתחום טכנולוגיות הייצור הדיגיטליות, כדוגמת הדפסה תלת ממדית, הינם בעלי פוטנציאל להעצים את הפרט ואת הקהילה ולאפשר בכך לישראל לממש את הפוטנציאל המלא בתחומים אלו.
אקדמיה בכיכר העיר
תוכנית אקדמיה בכיכר העיר במכללות תל חי מציעה קורסים ברמה אקדמית לציבור הרחב בגליל העליון תמורת תשלום סמלי של 20 ₪ לקורס. מאז תחילת הפרויקט ב-2012 מעל 550 תושבי הגליל העליון לקחו חלק ב-18 קורסים שונים שניתנו על ידי מסעדות מקומיות, בתי ספר, מרכזים קהילתיים, מפעלים ובתי קפה